skip to Main Content

Steedes en Stadstuinen

Eilandsteede en Stadstuin Kanaalweg

Uit de brand

De laatste sporen van de grote brand in 2015 zijn uitgewist. Onder meer met een nieuwe keuken. Er kwamen meer zitplekken met tafels: zowel buiten als onder de overkapping, zodat je met een beetje regen toch buiten kunt zitten. Onze vogels kregen nieuwe volières.

In de eerste themaweek toverden we Eilandsteede om tot een magisch Ice Age decor. Een groep vluchtelingen genoot van de heerlijke maaltijd die we samen bereidden.

In het voorjaar plantten kinderen van OBS Oog in Al, samen met wethouder Lot van Hooijdonk, bomen naast hun nieuwe school en de nieuwe fietsbrug. Eilandsteede zorgde voor de voorbereidende les en de benodigde materialen.

Op verzoek verruimden we tijdens de zomerperiode onze openingstijden zodat we ook op maandag open konden zijn.

De Water- en Oogstweek bracht veel bezoekers op de been. De ezelveulens Frits en Loco hadden heel wat belangstelling en activiteitenprogramma’s als Van Natuurkunst tot Vuurmeester kregen veel aandacht.

Op onze Stadstuin aan de Kanaalweg tuinierden veel Utrechters uit de omliggende wijken. De organisatie ‘Kers’, kookte elke maand met geïnteresseerden een biologische maaltijd.

Om Park Transwijk aantrekkelijker te maken, bouwden we samen met Food for Good, Reinaerde, Doenja Dienstverlening en een actieve buurtbewoonster aan de vernieuwde Verkeerstuin Utrecht.

De leerlingen van basisschool Het Schateiland maakten een promotiefilmpje in het park en op de boerderij om andere kinderen in de wijk te laten zien hoe leuk het is om buiten te spelen.

Aantal bezoekers: 41.000
Bezoekerswaardering: 8
Stagiaires: 12
Vrijwilligers: 8

Back To Top