skip to Main Content

Steedes en Stadstuinen

Griftsteede en Stadstuin Plutodreef

Griezelen en kraambezoek

Met ons Nederlands Landvarken, een zeldzaam huisdierras, fokten we één toom biggen. Veel mensen kwamen op kraambezoek om de 14 biggen te bewonderen. Eén zeug en twee borgen (gecastreerde mannetjes) blijven op de Steede. De overige 11 biggen verkochten we.

Samen met Local2Local werkten we aan een voedselhub waar wijkbewoners regionale producten konden afhalen. Daar bleek uiteindelijk onvoldoende belangstelling voor.

Bij de Boomfeestdag op 16 maart plantten leerlingen van de Van der Hulstschool drie bomen in de speeltuin.

Buurtbewoners hielpen in het kader van de Waterweek en GroenmoetjeDoen! mee bij de aanleg van geveltuinen: tegels eruit en groene beplanting erin.

Het Griezelsteede evenement trok 1.500 bezoekers die hebben genoten van het spookhuis, de griezelstal, de slaapstal en de griezeldans.

Vrijwilligers organiseerden een kerstboomactie: 355 Utrechters leaseden een kerstboom. 1.200 bezoekers beleefden Kerstavond op Griftsteede.

Het ‘Goede doel 2016’ was ‘Join the Pipe’. Samen met het speelhonk haalden we € 1.100,- op. Onder meer met de verkoop van kruiden en kiemschaaltjes.

Bijna 200 schoolkinderen werkten in de schooltuintjes van Stadstuin Plutodreef. 45 buurtbewoners kweekten er hun eigen groente en bloemen.

Bezoekersaantallen: 100.000
Bezoekerswaardering: 8
Stagiaires: 4
Vrijwilligers: 30

Back To Top