skip to Main Content

Steedes en tuinen

Koppelsteede

Street art en appeltaart

Bezoekers kunnen sinds oktober bij ons terecht voor een heerlijke kop koffie met een stuk appeltaart van appels uit onze eigen boomgaard.

Net als bij de andere Steedes halen scholen hun materiaalpakketten en leskisten voortaan bij ons op. Zo wordt Koppelsteede steeds meer een wijkgerichte voorziening.

3D Streetpainting Artist Remko van Schaik maakte een mooie 3D tekening op ons terrein. Dit zorgde voor veel nieuw publiek en veel likes op zijn filmpje op Facebook. Regelmatig zetten bezoekers zichzelf in deze 3D-tekening op de foto.

Negen initiatieven uit de wijk, waaronder de ringslangen werkgroep, de salamanderpoelbeheergroep, de knot- en groengroep en de Lunnetjes, maken gebruik van Koppelsteede voor opslag, vergaderingen en werkdagen.

De leerlingen van de Vrije School plantten 3 nieuwe hoogstamappelbomen in de historische boomgaard met Boomfeestdag en Peuters in het Wild organiseerde spannende natuuractiviteiten voor de kleinste buurtbewoners.

Acht stagiairs van het Wellantcollege onderzochten hoe we de speeldernis nog aantrekkelijker kunnen maken en beter kunnen verbinden met het terrein.

De elektrische bakfiets is 50 keer verhuurd.

Aantal bezoekers: 45.000
Bezoekerswaardering: 8
Stagiaires: 20
Vrijwilligers: 23

Back To Top