skip to Main Content

Themaweken

Waterweek 12-19 juni

Tijdens het symposium Klimaatverandering in de stad (door GroenmoetjeDoen!) bespraken 60 deelnemers Utrechtse uitdagingen en oplossingen rondom wateroverlast en klimaatverandering.

Utrecht Natuurlijk riep met de actie Tegel eruit, groen erin op om wateroverlast te beperken en tegels uit tuinen weg te halen.

Tijdens de Slootjesdagen bezochten kinderen het waterlaboratorium, gingen ze op jacht naar zoet en zuiver water en pimpten ze kraanwater tijdens de smaakworkshop. De Utrechtse Natuurfotografen zorgden voor een prachtige fototentoonstelling over water.

Aan de waterwandelingen onder leiding van ‘het Gilde’ namen 25 Utrechters deel. 80 belangstellenden daalden af in het rioolgemaal of bezochten de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Het zwemteam van Utrecht Natuurlijk sloot de week in stijl af met hun deelname aan de Singelswim. Daarbij informeerden we bezoekers over het belang van schoon water in de stad.

Bij de Waterweek werkten we samen met Doenja, Gemeente Utrecht, Gilde Utrecht, GroenmoetjeDoen!, HDSR, Houtzaagmolen De Ster, IVN, Join the Pipe, Natuursprong, Natuurfotografen Utrecht, Singelswim, Water Natuurlijk, Wijk&co en Intratuin.

Back To Top